Slavnostní vyhlášení ŠKODA Pražského MTB poháru se uskuteční 23.11.2023!  

Dlouho očekávaný, Slavnostní večer ŠKODA Pražského MTB poháru 2023 se uskuteční ve čtvrtek 23. listopadu 2023 od 19:01 hodin v tradičním prostředí Music klubu Lidového domu Kbely!  Končí tak tříleté období, kdy z důvodu koronavirové pandemie museli pořadatelé výhercům posílat unikátní pražské trofeje s dlažební kostkou, poštou.  Nejlepší jezdci obdrží originální poháry s pražskou dlažební kostkou a jejich jména budou nesmazatelně vyryta do podstavce obřího poháru, který už nese jména výherců všech předchozích 10 ročníků.  

Slavnostní večer bude mít rychlý spád, na minuty rozpracovaný scénář toho musí pojmout opravdu hodně. Vyhlášeny budou všechny vypsané soutěžní kategorie ŠKODA Pražského MTB poháru 2023.  Ocenění získá „Objev roku“, „Trenér roku“ i „Tým roku 2023“.

Foto: Barbora Klap

K cyklistickým legendám a do „Síně slávy Pražského MTB poháru“ vstoupí další velká osobnost a legenda české cyklistiky a sportu. Přidá se tak k cyklistickým hvězdám, které již v Síni slávy jsou:

2016: Pavel Vršecký, legendární trenér  

2017: Bohunka Lomová, mnohonásobná mistryně světa 

2018: Miloslav Kvasnička, cyklokrosař, majitel cenných kovů z MS

2019: Jindřich Pulman, legendární cyklistický komentátor s nezaměnitelným hlasem

2020: Jiří Ježek, paralympijský vítěz a mistr světa 

2021: Cyril Schejbal, respektovaný trenér pražské Dukly a mládeže, uznávaný funkcionář a celoživotní propagátor cyklistiky 

2022: Jaroslav Kulhavý, olympijský vítěz, mistr světa a Evropy

2023: ???


Představitelé Pražského cyklistického svazu udělí ocenění „Osobnostem pražské cyklistiky za rok 2023“ v disciplínách: silnice, dráha, MTB, BMX, cyklokros, sálová cyklistika a handicapovaní cyklisté.

Poslední Slavnostní vyhlášení v roce 2019. Inspirací pro tvorbu poháru byly připravované olympijské hry v Tokiu… Foto: Barbora Klap

V průběhu slavnostního večera bude celkem uděleno 81 pohárů s pražskou dlažební kostkou. 
Poháry provází zajímavá historie, jde o ručně vyráběná díla, pro každý ročník v jiném designu, který volně symbolizuje proběhlý rok. Ten letošní dostal pracovní název „DÁVEJ, DÁVEJ!“ a oslavuje radost z jízdy na horském kole… Podoba poháru bude představena krátce před samotným vyhlášením. 

Vítězové jednotlivých kategorií získají do své sbírky také neodmyslitelný dres, který pro tuto příležitost vyrobí dlouholetý partner soutěže, společnost Sýkora Sportswear.

Večerem bude provázet, stejně jako všemi závody sezóny 2023, nejúspěšnější cyklista světové paralympijské historie, Jiří Ježek. 

Kapacita sálu je bohužel omezená, kbelský sál bude beznadějně obsazený a vstup bude možný pouze na základě osobního pozvání od pořadatelů soutěže, které jezdci, týmy a pozvaní hosté obdrží v nejbližších dnech emailem.

Foto: Barbora Klap

TERMÍNY ZÁVODŮ ŠKODA Pražského MTB poháru 2024 

sobota   6. dubna  XCC    Traily Motol             Velká cena NUTREND SPECIALIZED

neděle   7. dubna  XCO   Traily Motol             Velká cena ŠKODA AUTO  

sobota 27. dubna XCO    Bike Arena Zličín     Velká cena Café Calabrone  

neděle 28. dubna XCO    Bike Arena Zličín     O pohár MČ Praha Zličín 

středa 1. května   XCO    Kbely                          KNAUF Velká cena MČ Praha Kbely 

neděle 8. září        XCO    Libuš                          O pohár MČ Praha Libuš