Pátý závod v Lesoparku Letňany ukončil jarní část ŠKODA Pražského MTB poháru! 

ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval pátým závodem v už tradičním termínu 1. května v Lesoparku Letňany. Závod opět provázelo slunečné a teplé počasí a do bojů o důležité body celkového pořadí poháru soutěže jednotlivců i týmů se zapojili závodníci ze všech částí republiky. ŠKODA Pražský MTB pohár už má před sebou pouze finálový závod. Uskuteční se v neděli 8. září v lokalitě Traily Motol a závod bude zároveň vypsán i jako prestižní Mistrovství Prahy! 

Lesopark Singletrail Letňany je už tradiční zastávkou ŠKODA Pražského MTB poháru a nejinak tomu bylo i v letošním roce. Závod pořadatelsky zajišťovali členové Cycling Teamu Kbely v čele s Mirkem Svobodou. Od časného rána až do pozdních odpoledních hodin startovali závodníci a závodnice jednotlivých kategorií do bojů o důležité body soutěže jednotlivců i sledované soutěže týmů. Pořadatelé pražského seriálu měli tento rok výjimečné štěstí na příznivé počasí, což se projevilo nejenom v účastnické, ale i v divácké návštěvnosti a účastníky závodu přijel do Lesoparku Letňany pozdravit i Prezident Českého svazu cyklistiky Petr Marek, mimochodem zakladatel Českého poháru horských kol a také první Čech, který do naší republiky přivezl horské kolo a uspořádal první MTB závod…😊

ŠKODA Pražský MTB pohár nyní čeká přestávka v délce čtyř měsíců a pak už „jenom“ poslední, finálový závod, který ale v minulosti dokonale dokázal promíchat celkovým pořadím i pozměnit mnoho výsledkových „jistot“. 

Po dlouhých letech bude v kalendáři závodů, přes veškerou snahu pořadatelů z SK VELO PRAHA, chybět závod v Libuši – Písnici. Důvodem jsou rozhodnutí a změny na úrovni zastupitelských orgánů, nepříliš vstřícná k veřejnému sportování v lokalitě údolí písnického potoka, kde se více než 10 let Pražský MTB pohár bezproblémově odehrával…☹

Náhradní lokalitou pro finálový závod se tedy stanou Traily Motol a pořadatelé již nyní avizují, že se závod uskuteční na pozměněném závodním okruhu. Propozice k finálovému závodu, další podrobnosti a zajímavosti budou postupně zveřejňovány na oficiálních stránkách ŠKODA Pražského MTB poháru.  

Výsledky 5. závodu ŠKODA Pražského MTB poháru „Kbelský Pahorek“ ZDE

Průběžné pořadí jednotlivců ŠKODA Pražského MTB poháru po 5. závodech (bude aktualizováno do konce týdne) ZDE

Průběžné pořadí soutěže týmů ŠKODA Pražského MTB poháru po 5. závodech (bude aktualizováno do konce týdne) ZDE