Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu 1.5.!

ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství bikerů z celé republiky.  

Volnočasový seriál horských kol v olympijském cross country pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů, včetně cyklistů s handicapem pokračuje pátým kolem už ve středu 1.5. v areálu Lesoparku Singletrail Letňany!      

Zličínský Bike Park, který je v celoroční péči klubu Calabrone prožil vydařený, prosluněný víkend v rámci svého pořadatelství 3. a 4. kola ŠKODA Pražského MTB poháru. Pokud bychom se měli řídit monitoringem zpráv a informací na sociálních sítích, mohli bychom stručně vyhodnotit závod podle přívlastků: krásná technická a hravá trať, nádherné počasí, příjemná atmosféra bikové komunity a atraktivní cyklistické souboje. Co víc si může pořadatel přát…? 

Závod na Zličíně se odehrával v novém modelu oproti minulým ročníkům. Změny zaznamenala především trať, kde pořadatelský tým v čele s Martinem Jaroušem odvádí mimořádnou práci a Borci by mohli klidně pořádat vzdělávací kurzy na téma: „Jak postavit bikovou trať na rovině, aby byla těžká, bezpečná, technická a hravá“. Bikový okruh na Zličíně s přirozeným začleněním Dirt a Free Style Parku skutečně nemá mezi českými MTB závodními tratěmi obdobu a už dávno ztratila přívlastek – „cyklokrosová“. Je jisté, že touto cestou půjdou pořadatelé i v dalších ročnících, už nyní se tvoří plány na příští ročník zličínského poháru.    

Pouhé dva dny mají závodníci a jejich realizační týmy na oddych a ŠKODA Pražský MTB pohár pokračuje dalším, v pořadí už 5. závodem v celoročně využívané lokalitě Single tralů Letňany v letňanském lesoparku. Pořadatelství zde tradičně zajišťuje Cycling  Team Kbely, vedený bikovým nadšencem a velmi úspěšným závodníkem kategorie Supermasters Mirkem Svobodou, který kolem sebe soustředil okruh neméně zapálených cyklistů a dlouhodobě vytváří závody s přívlastkem „rodinné“. Do organizace závodů je zapojena řada lokálních institucí, osob a sdružení, hasičským sborem počínaje, což je běžné spíše u závodů malých měst a obcí než v případě neosobního města. 

Na jezdce čeká tradiční okruh, který je v závodním tempu více než „výživný“, ostatně vyzkoušejte sami, účastnit se může opravdu každý 😊    

Trať bude vyznačena pro trénink během úterního odpoledne. Zájemci o týmové stání či parkování karavanů, prosíme kontaktujte přímo Mirka Svobodu: tel: +420 603 418 856.

Závodem bude provázet Michal Berka.   

Výsledky 3. závodu ŠKODA Pražského MTB poháru „Velká cena Café Calabrone“ ZDE

Výsledky 4. závodu ŠKODA Pražského MTB poháru „O pohár MČ Praha Zličín“ ZDE

Propozice 5. kola ŠKODA Pražského MTB poháru „KNAUF Velká cena MČ Praha Kbely“ ZDE

Průběžné pořadí jednotlivců ŠKODA Pražského MTB poháru po 4. závodech ZDE

Průběžné pořadí soutěže týmů ŠKODA Pražského MTB poháru po 2 kolech (bude aktualizováno) ZDE