Závod ŠKODA Pražského MTB poháru v Libuši je zrušen!

Finálový závod ŠKODA Pražského MTB poháru, který se měl uskutečnit v neděli 8. září v Libuši je zrušen bez náhrady. Medailisty ŠKODA Pražského MTB poháru 2024 určí aktuální pořadí po pěti odjetých závodech. 

O formě předání cen budou medailisté informováni prostřednictvím tiskové zprávy.   

Po dlouhých letech bude v kalendáři závodů, přes veškerou snahu pořadatelů z SK VELO PRAHA a organizačního týmu Pražského MTB poháru, chybět závod v Libuši – Písnici. Důvodem jsou rozhodnutí a změny na úrovni zastupitelských orgánů, nepříliš vstřícná k veřejnému sportování v lokalitě údolí písnického potoka, kde se více než 10 let Pražský MTB pohár bezproblémově odehrával…

Pořadatelé libušského závodu z SK Velo Praha se intenzivně snažili najít náhradní lokalitu, kde by se finálový závod mohl uskutečnit, bohužel bezvýsledně. Kdo se někdy snažil uspořádat v Praze bikový nebo v podstatě jakýkoliv cyklistický závod, jistě pochopí…  

Organizační tým ŠKODA Pražského MTB poháru původně uvažoval o přesunutí závodu do Motola, ovšem ani zde to není možné s ohledem na stav trailů, které denním užíváním vyžadují kompletní, generální opravy a v tuto chvíli nejsou způsobilé k uspořádání závodů takových rozměrů, kterým podnik Pražského MTB poháru je.

O celkových vítězích ŠKODA Pražského MTB poháru 2024 a držitelích unikátních pohárů rozhodne aktuální bodový stav, po pěti odjetých závodech.  

O formě vyhlášení a předání trofejí budou pořadatelé poháru informovat prostřednictvím tiskové zprávy.

Pořadí jednotlivců ŠKODA Pražského MTB poháru po 5. závodech ZDE

Pořadí soutěže týmů ŠKODA Pražského MTB poháru po 5. závodech ZDE