Bikový okruh v pražských Řepích se stále vylepšuje

Trať pro horská kola v pražských Řepích na které se pořádaly závody kategorie C1 UCI Českého poháru, Mistrovství republiky horských kol, ale také řada závodů pro širokou veřejnost v rámci Pražského MTB poháru, nebo také Pražského cyklokrosu se stále vylepšuje a od podzimu na ní probíhají další úpravy.

Členové týmu SK Cyklistů Praha Nutrend Specialized, kteří řepský okruh v průběhu let postupně vybudovali a celoročně udržují a financují jeho údržbu nyní provádí na trati řadu prací, které by měly okruh ještě více zatraktivnit.

Profil a délka trati pro dospělé a juniorské kategorie se měnit nebude a bude shodná s tratí závodu Českého poháru, který se jel v Řepích v loňském roce. Pouze dojde k úpravě některých technických pasáží v okolí bikrosové tratě a změní se úvodní část po startu závodu, kde závodníci nově absolvují jakési velké „S“ což by mělo být divácky atraktivní a zároveň dává šanci technicky vyspělým jezdcům s horší startovní pozicí probojovat se do čela závodu.

Výraznou změnu ale prodělají dětské tratě a především žákovský okruh. Na žáky nově čeká stoupání v lesní části trati, které je zajímavé nejenom svým sjezdem, ale vyžaduje také jistou dávku technických schopností při průjezdu zatáček v prudkém stoupání.

První závodní test na upravené trati proběhne v neděli 19. března při druhém kole Pražského MTB poháru 2017. Poté už se vše bude připravovat na závod kategorie C1 UCI Českého poháru, za účasti kompletní české špičky, ale také mnoha zvučných jmen ze zahraničí. Závod se bude pořádat ve dnech 22. a 23. dubna 2017.

Trať je ale celoročně přístupná a upravená pro trénink výkonnostních cyklistů i široké veřejnosti, což využívá řada bikerů a klubů nejenom z Prahy a okolí.

Tak si přijeďte zatrénovat do Řep, určitě se nebudete nudit a náročnost okruhu důkladně prověří vaše síly a schopnosti.