Vítězové Pražského MTB Poháru 2016 získali své dlažební kostky!

Tradiční žulové pražské dlažební kostky zasazené do speciálně vyrobeného skleněného poháru získali na Slavnostním večeru nejlepší závodníci všech 26 vyhlašovaných kategorií Pražského MTB Poháru 2016.

Zcela zaplněný hudební sál Lidového domu v pražských Kbelích aplaudoval nejúspěšnějším závodníkům volnočasového seriálu v olympijském cross country horských kol, který vzniknul před čtyřmi lety jako lokální seriál závodů se skromnými ambicemi – vytvářet sportovní zábavu a vyhledávat nové talenty. Ovšem díky své návštěvnosti a zájmu cyklistů se během dalších tří let vypracoval v plnohodnotnou celorepublikovou akci se stálým místem v bikové kalendáři, kterou navštěvují cyklisté všech věkových i výkonnostních kategorií včetně cyklistů s handicapem.

Pohodovým večerem s koncertem kapely s kladným vztahem k cyklistice – The Bluemoon, provázel společně s moderátorem Miroslavem Lencem také nejúspěšnější cyklista paralympijské historie, Jiří Ježek a společně s účastníky večera vytvořili v sále velmi příjemnou a přátelskou atmosféru.

Do Síně slávy Pražského MTB Poháru byl uveden slavný trenér pražské Dukly, Pavel Vršecký, kterého na pódium doprovodila teprve sedmiletá, talentovaná Babetka Kolářová, která získala cenu Objev roku 2016.
A jak je zvykem Pražského MTB Poháru, jejich jména, společně se jmény vítězů všech kategorií byla zapsána na podstavci velkého putovního poháru, který je symbolem pražského seriálu.

V rámci slavnostního večera udělil ceny také Pražský cyklistický svaz, který ocenil nejúspěšnější pražské cyklisty jednotlivých disciplín titulem Osobnost pražské cyklistiky 2016.

Pražský MTB Pohár 2017 odstartuje do své páté sezóny 12. března 2017 úvodním závodem na Zličíně.

 

slavnostni-vecer-pmtbp-01