Motol čeká premiérový závodní víkend ŠKODA Pražského MTB poháru!

Biková trať v pražském Motole je úplným nováčkem v seriálu ŠKODA Pražského MTB poháru a ve dnech 17. a 18. července ji čeká první ostrá závodní zkouška.

Najít v Praze vhodnou lokalitu pro vybudování nové bikové tratě pro závody vůbec není snadné s ohledem na vlastníky pozemků, životní prostředí i subjekty, které s lokalitou sousedí. V případě Motola se to podařilo díky spolupráci s příslušnými odbory Magistrátu Hlavního města, jehož pracovníci pomohli pořadatelům nalézt lokalitu, která by pořádání bikových závodů umožňovala. V případě Motola je základem okruhu výsek pod vedením vysokého napětí vedoucího z Bílé hory až dolů k Plzeňské ulici v jehož koridoru se traily závodu linou. Více informací k nové motolské závodní trati, procesu jakým vzniká i s jakým cílem a ideou je budována přineseme v samostatném článku na stránkách ŠKODA Pražského MTB poháru www.prahamtb.cz.

Sobotní i nedělní závod se pojede na totožném okruhu, modifikace tratí budou součástí až dalších závodů. Nedělní závod přiláká do Prahy vysokoškolskou bikovou špičku. V rámci ŠKODA Pražského MTB poháru se totiž uskuteční akademické Mistrovství republiky a ve hře nebudou jenom mistrovské dresy a medaile, ale i možnost dosáhnout, v případě odpovídajícího výsledku, na nezanedbatelné vysokoškolské stipendium. Vzhledem k faktu, že řada bikerů vysokoškoláků je i členy Reprezentačního „A“ týmu České republiky, slibuje závod dramatickou podívanou.

Trénink na trati bude možný v pátek 16. července. S ohledem na opatření, která v lokalitě panují a na jejich uvolnění je třeba ustanovit výjimku (například vjezd vozidel do areálu, který mimo závod není možný), žádá pořadatelský tým SK Cyklistů Praha NUTREND Specialized o maximální dodržování pokynů organizátorů závodu a sledování oficiálních stránek Pražského MTB poháru, kde budou v průběhu týdne zveřejněné další informace.     

Propozice pro 4. a 5. závod ŠKODA Pražský MTB pohár v MOTOLE: ZDE a ZDE

Rozpis závodů ŠKODA Pražský MTB pohár 2021: http://prahamtb.cz/wp-content/uploads/2021/05/ROZPIS_SKODA-PRAZSKY-MTB-POHAR-2021_V1.pdf

Trasa hlavního okruhu: ZDE

Přihlášky sobota 17.7.: ZDE

Přihlášky neděle 18.7., včetně Akademického MČR: ZDE

Celkové pořadí po 3. kolech ZDE: ZDE