ŠKODA Pražský MTB pohár znovu mění termíny svých závodů!

Pandemie koronaviru ovlivňuje náš všední život nevídaným způsobem a je jisté, že na blíže neurčitelnou dobu musíme počítat se značnou proměnlivostí a nestabilitou našich dlouhodobých plánů.

Tím více toto platí pro sportovní soutěže určené široké veřejnosti a dětem, seriál volnočasových závodů horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár v olympijském cross contry pro všechny věkové i výkonnostní kategorie cyklistů, nevyjímaje.

Pořadatelé seriálu na mimořádné schůzce projednávali aktuální situaci a varianty nové termínové listiny závodů s ohledem na možnosti pořadatelů a kolize s ostatními závody cyklistického kalendáře. Tým pořadatelů musí bohužel řešit i složitou finanční situaci, kdy všechny závody Pražského MTB poháru zaznamenávají více než 70% propad dotací plynoucích z Hlavního města. Pražský MTB pohár se stal sportovní veřejností natolik navštěvovanou akcí, že pro zdárné uskutečnění vyžaduje poměrně nákladný servis čítající mnoho položek a profesionálních služeb bez kterých nelze závody zajistit.

Samostatným bodem jednání pak bylo přijetí záložní varianty závodů, která by umožnila uskutečnění závodů formou časovky jednotlivců v případě, že koronavirová opatření neumožní klasický, skupinový start závodníků nebo bude počet jezdců v pelotonu vládním nařízením zásadním způsobem limitován.

Nové termíny závodů ŠKODA Pražský MTB pohár 2021:
neděle     6.6.   Beckov
sobota  19.6.    Zličín – Přebor Prahy
neděle  20.6.    Zličín
sobota  17.7.    Motol
neděle  18.7.    Motol – Akademické Mistrovství České republiky 2021

sobota  25.9.    Kbely
neděle  26.9.    Libuš