Přijeďte „jako Jára“, odzávoďte a jeďte zase domů žádají pořadatelé finálového víkendu ŠKODA TOMKET Pražského MTB poháru v Libuši!

V sobotu a v neděli 12. a 13. září 2020 se v pražské Libuši uskuteční finálové závody  ŠKODA TOMKET Pražského MTB poháru 2020. V normální situaci by pořadatelé závodů zvali k účasti diváky i početné doprovody závodníků, koronavirová pandemie však žádá úplný opak. Pro blížící se dvojzávod tedy platí následující ustanovení:

– na závod přijeďte „jako Jára“ tedy na poslední chvíli, resp. na dobu opravdu nezbytně nutnou pro přípravu k závodu, čímž je proslulý olympijský vítěz a legenda světového MTB, Jaroslav Kulhavý
– bezprostředně po absolvování závodu opusťte areál
– dodržujte veškerá bezpečnostní opatření, používejte roušky, dodržujte bezpečnou vzdálenost, omezte doprovody závodníků na minimum
– závody se uskuteční bez diváků

Nezapomeňte se přihlásit ONLINE! Registrace na 5. i 6. kolo je dostupná ZDE

Trať v Libuši navazuje na závodní okruh minulých let, novinkou je „DROPÍK“ v blízkosti startu a cíle, který patří do kategorie větších skoků. Sekce je samozřejmě vybavena méně náročnou B trasou, podobně jako další riziková místa na trati.
Závodníkům nebude chybět náročný výjezd skalní stezkou s kořeny, stejně jako zábavný slalom v singlu údolím potoka nebo kamenitý sjezd zakončený přejezdem hráze rybníka.

Na závody se chystá řada jezdců tuzemské špičky, podobně jako všichni favorité celkového pořadí ŠKODA TOMKET Pražského MTB poháru 2020.
Zajímavé bude sledovat také boje o konečné pořadí prestižní soutěže týmů, která nyní eviduje hned několik formací s možností pódiového umístění.

Trénink na trati závodu bude možný v pátek 11.září od 16:00 hodin.

Propozice na 5. a 6. závod a AMČR: http://prahamtb.cz/?page_id=12
Registrace na 5. a 6. závod v Libuši: http://prahamtb.cz/?page_id=18
Celkové pořadí ŠKODA TOMKET Pražského MTB poháru 2020 po čtyřech kolech: https://www.sportt.cz/racesSerials/serial/32

IMG_8884