Český pohár horských kol vstupuje do své 26 sezóny!

Pražské Řepy budou ve dnech 9. a 10. dubna dějištěm úvodního podniku nejvyšší tuzemské soutěže horských kol, Českého poháru v disciplínách Eliminátor a Cross-Country a Český pohár Minime.

V posledních letech prodělal Český pohár horských kol řadu změn, které z něj učinily atraktivní soutěž mezinárodního formátu, což se projevilo velkým zájmem startujících, zahraničních jezdců.

„Jednotlivé závody disciplíny cross-country jsou již tradičně zapsány v mezinárodním závodu UCI v kategorii C1 , která zaručuje závodníkům vysoký zisk bodů a také zajímavé finanční ceny – první místo 16.500,- korun“,  přibližuje Petr Marek, zakladatel a šéf Českého poháru horských kol.

Kalendář Českého poháru horských kol 2016
9. – 10. duben, Praha 17 – Řepy (C1 UCI
30. duben, Teplice (C1 UCI)
14. květen, Kutná Hora (C1 UCI)
11. – 12. červen, Brno (C1 UCI)
16. – 17. červenec, Pec pod Sněžkou (C2 UCI)
22. – 24. červenec, Bedřichov – Mistrovství České republiky (CN UCI)

Nedělní závody v olympijském cross country v Praze, Brně, Peci pod Sněžkou a v Bedřichově navíc doplní sobotní program, dopoledním Českým pohárem MINIME horských kol pro všechny dětské kategorie a odpoledním, atraktivním sprintem XC Eliminator.

Český pohár MINIME je směrem, který chtějí pořadatelé Českého poháru stále více podporovat a zdokonalovat, nejenom pro vytvoření kvalitních závodů pro širokou členskou základnu začínajících bikerů, ale také pro aktivní vyhledávání případných talentů s cílem pomoci jim na cestě k výkonnostní cyklistice. „Do pohárového programu jsme zařadili kategorie dětí, které jsou mezi dětmi velmi populární,“ doplňuje Petr Marek.

Atraktivitu letošního Českého pohár horských kol ještě navýší olympijská nominace, která rozhodne o tom, kdo z našich jezdců případně doplní již nominované závodníky, olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého a třetího muže loňského mistrovství světa Ondřeje Cinka v českém týmu pro olympijské hry Riu 2016.
Vše ale bude záležet na tom, zda se českým jezdcům podaří bez zraněného Jaroslava Kulhavého, který se zotavuje z pádu na Kypru a nemůže se účastnit jarních závodů, udržet kvótu tří míst pro Rio.

Další zajímavostí letošního podniku bude prestižní soutěž týmů a vítěze jednotlivých závodů vždy doprovodí na stupně vítězů i vítězné kolo.
I v tomto roce jsou pro celkové vítěze seriálu připraveny velmi hodnotné ceny. Celkem se na finančních prémiích rozdá téměř 600.000,-Kč a vítězové Elitní kategorie mužů a žen získají pro své užívání nový vůz Hyundai Tucson, zapůjčený společností AUTO KOUT na půl roku.

Všemi závody Českého poháru horských kol bude diváky provázet populární dvojice moderátorů, Daniel Stach a Miroslav Lenc.
Více informací na www.poharmtb.cz a www.reprezentacemtb.cz

matej prudek