Úvodní závod Pražského MTB poháru 2016 ovládli Škarnitzlovi!

Zličínský Bike Park byl dějištěm úvodního závodu Pražského MTB poháru 2016 a navzdory chladnému a zamračenému počasí doslova praskal ve švech. Při pohledu na početné startovní pole zejména mládežnických kategorií, neskrývané nadšení a talent mladých závodníků si český mountainbiking rozhodně nemusí dělat starosti o budoucí nástupce Kateřiny Nash, Jaroslava Kulhavého, Kristiána Hynka, Ondřeje Cinka a dalších našich světově úspěšných bikerů současnosti.

Závodů se účastnila řada reprezentantů České republiky, pro které byl úvodní závod tuzemské bikové sezóny v olympijském cross country posledním testem před blížícími se důležitými závody jarní části sezóny.

Elitní kategorie mužů a žen ovládli po bezchybném a velmi přesvědčivém výkonu sourozenci Jan (Sram Mitas Trek) a Jitka (ČS Accolade) Škarnitzlovi. Druhou příčku v kategorii mužů získal Jan Rajchart (ČS Accolade) před Michalem Kaněrou (Nilfisk Pro Cycling).

Na druhém místě v kategorii žen se umístila talentovaná Jana Czeczinkarová (Sram Mitas Trek) pro kterou byl zličínský závod premiérou v kategorii žen a třetí místo obsadila další česká reprezentantka Lucie Veselá (GT Oppurtunity Brno).

V kategoriích juniorů zvítězili Adélka Šafářová (NUTREND Specialized Racing) a Josef Jelínek (Sram Mitas Trek).

Pražský MTB pohár 2016 v olympijském cross country pro všechny věkové a výkonnostní kategorie včetně handicapovaných cyklistů bude pokračovat druhým závodem v pražských Kbelích, který se uskuteční 15. května 2016.

Výsledky 1. kola Pražského MTB poháru 2016: ZDE
Fotogalerie Barbory Klap z 1. kola Pražského MTB poháru 2016: ZDE
Fotogalerie Tomáše Drbohlava z 1. kola Pražského MTB poháru 2016: ZDE

198

236