Pražský MTB pohár pokračuje druhým závodem ve Kbelích!

Druhý závod populární série horských kol v olympijském cross country ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů bude v sobotu 16. dubna pokračovat druhým závodem na trati v Lesoparku Letňany. Závod je vypsán také jako Mistrovství Prahy Pražského cyklistického svazu.  

Bikový park „PAHOREK“ v Lesoparku Letňany je tradiční zastávkou ŠKODA Pražského MTB poháru. Pořadatelský tým Kbely Cycling Team vedený Miroslavem Svobodou a Vladimírem Musilem je vyhlášený svou precizní přípravou tratě a celého areálu. Není divu, vždyť na oblíbený závod míří každoročně stovky závodníků a v letošním roce bude navíc závod pro kategorie: žákyně I. a II., žáci I. a II., kadetky, kadeti, junioři, juniorky vypsaný i jako vždy vysoce prestižní Mistrovství Prahy. Vítězové, Mistři Prahy si ze Kbel mimo medailí odvezou také originální bílý dres s pražskou žlutočervenou duhou.

Trať v lesoparku Letňany je odlišná od závodního okruhu, na kterém se jel úvodní závod v Motole. Zatímco trať v Motole je stavěná jako specializovaný závodní okruh, kbelská trať vypadá na první pohled jako nenáročná, spíše cyklokrosového charakteru, vycházející z trailů, kterými je místní „Pahorek“ doslova protkaný. Ovšem zdání klame, což zjistíte, když si okruh projedete v závodním tempu. Neustálé změny profilu, klopené zatáčky, krátké a prudké výjezdy s nutností často měnit převod dokonale prověří sílu a bikové schopnosti účastníků a závod tak činí velmi těžkým.

Mezi oblíbené patří tratě dětských okruhů, které vedou po úpatí kopce, jsou jezdivé, hravé a přehledné v celé své délce, což vždy uvítají rodiče a fanoušci malých závodníků.

Závodním dnem bude provázet paralympijský vítěz a mistr světa, Jiří Ježek a diváci se mohou těšit na vyhlášené, domácí občerstvení, které s péčí zajišťují členové Sboru hasičů Kbely.

Přihlášky k závodu 2. kola Pražského MTB poháru – Kbely, ZDE:https://www.sportt.cz/register/1155   

Propozice, trasy okruhů pro jednotlivé kategorie, ZDE: http://prahamtb.cz/?page_id=12

Celkové pořadí ŠKODA Pražského MTB poháru po prvním kole ZDE: http://prahamtb.cz/?page_id=2

Foto: www.prahamtb.cz

Pražský MTB pohár 2022:

neděle 20. března         Motol – Velká cena NUTREND SPECIALIZED

sobota 16. dubna          Kbely – O pohár MČ Praha Kbely / Mistrovství Prahy

sobota 30. dubna          Zličín I. – Velká cena Café Calabrone

neděle   1. května          Zličín II. – O pohár starostky MČ Praha Zličín

neděle 11. září               Libuš – O pohár MČ Praha Libuš