Škarnitzl má formu, zvítězil i v druhém kole Pražského MTB poháru!

Pražské Kbely hostily druhé kolo ŠKODA TOMKET Pražského MTB poháru.
Kategorie žen a mužů ovládli Tereza Sásková (ROUVY Specialized Cycling team) a Jan Škarnitzl (CYKLOSTAR TREK MERCEDES Benz Praha).

Když v sobotu pořadatelský tým ŠKODA TOMKET Pražského MTB poháru spolu s organizační četou budovali zázemí poháru a připravovali trať závodu snášely se z oblohy nekončící provazy hustého deště. Podmáčená trať nedovolila výjezd ani mírných stoupání a jezdci, kteří na trati absolvovali trénink se vraceli z okruhu zablácení od hlavy po patu. Nedělní ráno uvítalo přes 400 registrovaných závodníků sice zamračenou oblohou, ale bez deště a toto počasí provázelo celý závodní program.  Výsledkem bylo téměř ideální cyklistické počasí a vysychající trať, jejíž povrch měl odpoledne perfektní závodní parametry.

Kategorii žen dominovaly mladé, talentované dívky. Vítězství si z Prahy na Šumavu odváží juniorská vicemistryně světa Tereza Sásková, před výborně jdoucími juniorkami, Adélou Holubovou (kola-bbm.cz) a Anetou Novotnou (ADASTRA Cycling Team).
Silně obsazený byl i závod mužů, kde na vítězství v Beckově navázal bezchybně jedoucí Jan Škarnitzl a je jisté, že „Škarna“ je po zdravotních potížích z úvodu roku zpět v plné kondici a především ve špičkové formě. Druhé místo vybojoval týmový kolega Honzy, třiadvacítkář Josef Jelínek a třetí místo si z Kbel odváží olympijský vítěz a medailista, Jaroslav Kulhavý (Jaroslav Kulhavý Cycling Team).

Pro kategorie žáků, kadetů a juniorů byl kbelský závod zároveň Přeborem Prahy horských kol pro rok 2020 a vítězové vybojovali unikátní trofej – dres Přeborníka Prahy.
Tento prestižní trikot by měl zdobit vítěze Pražského přeboru i v letech následujících, jak velí cyklistické tradice a zvyky.

ŠKODA TOMKET Pražský MTB pohár pokračuje třetím a čtvrtým kolem během víkendu, v sobotu 27. a v neděli 28. června dvojzávodem v Bike Parku na Zličíně.
Na závodní víkend s předpovědí letního počasí se opět chystají jezdci z celé České republiky. Zličínský dvojzávod bude hrát důležitou roli v boji o celkové pořadí a tradičně unikátní trofej s pražskou žulovou kostkou.

Výsledky 2. kolo ŠKODA TOMKET Pražský MTB pohár 2020 Kbely: ZDE
Celkové pořadí ŠKODA TOMKET Pražského MTB poháru 2020 po dvou kolech: ZDE
Propozice 3. a 4. závod Praha Zličín: ZDE
Registrace ke 3. a 4. závodu: ZDE

Kbely