Druhé kolo Pražského MTB poháru bylo testem na Český pohár XCO

Téměř čtyři stovky závodníků využily jarní, slunečné počasí a zúčastnily se druhého kola Pražského MTB poháru na Zličíně. Pro většinu jezdců byl závod také posledním testem před blížícími se závody Strabag Českého poháru horských kol v olympijském cross country v Kutné Hoře a pražských Řepích, které startují už příští týden.

„V dětských kategoriích startovalo na Zličíně 250 závodníků“, informovala manažerka seriálu Jarka Krakovičová o pozitivní skutečnosti, kterou je nadšení dětí pro horská kola.

V elitní kategorii žen se dařilo Karle Štěpánové (N1 Team), která zvítězila před Jitkou Škarnitzlovou (Český spořitelna – Accolade) a mladičkou Adélou Šafářovou (Nutrend Specialized Racing).

Zajímavý a velmi rychlý byl závod mužů, kdy do posledního kola technického okruhu s řadou umělých překážek najížděli tři jezdci, Kristian Hynek (Topeak-Ergon Racing Team) spolu s Lukášem Kobesem (Symbio+ BMC) a Jakubem Kavalírem (KC Kutná Hora). V dramatickém závěru nakonec vybojoval překvapivé vítězství Jakub Kavalír, před Lukášem Kobesem a favorizovaným Kristianem Hynkem.

Další, v pořadí u třetí kolo Pražského MTB poháru 2017 se uskuteční v neděli 30. dubna v Beckově.

Výsledky druhého kola Pražského MTB poháru ZDE

IMG_6381 IMG_6320