Pražský MTB pohár pokračuje o víkendu v Beckově!

V pořadí již třetí podnik seriálu závodů v olympijském cross country pro všechny věkové i výkonnostní kategorie, včetně cyklistů handicapovaných, má na programu Pražský MTB pohár 2016.

Závod se uskuteční v neděli 5. června v nové závodní lokalitě – Beckově. Místní pořadatelé ze Sokola Veltěž pod vedením šéfa tamního týmu pana Mišoně se na závod velmi intenzivně připravují a závodníci se mohou těšit na velmi dobře připravenou trať. Pro zdar celé akce se dokonce v uplynulém víkendu v Beckově uskutečnil testovací závod.

Trénink na trati se uskuteční tradičně den před hlavním závodem, tedy v sobotu 4. června od 15:00 hodin.

Závod v Beckově se uskuteční v novém časovém programu Pražského MTB poháru. „Máme velmi mnoho startujících v dětských kategoriích, z čehož máme pochopitelnou radost“ říká manažerka Pražského MTB poháru Jarka Krakovičová a upřesňuje „ovšem startujích je už tolik, že jsme upustili od doposud zavedeného startu chlapců a s časovým odstupem dívek v jediném závodě a pro chlapce i dívky kategorií 7 – 8 let a 9 – 10 let jsme vytvořili zcela samostatné závody, tak aby všichni závodníci měli optimální podmínky pro svůj závod.“

Pořadatelé prosí, aby všichni závodníci a rodiče startujících dětí věnovali změně časového programu Pražského MTB poháru dostatečnou pozornost.
Nový časový program naleznete ZDE

Početné startovní pole Pražského MTB poháru se v Beckově pravděpodobně ještě více rozšíří, protože už nyní registrují pořadatelé velký zájem o online přihlášení.

„Z té početné závodící mladé generace máme velikou radost a mám pocit, že po čase se v České republice znovu probouzí nebývalý zájem o sport a celá řada dětí je k tomuto aktivnímu způsobu života rodiči vedena. Je to dáno mnoha faktory, pozitivní kampaní Českého olympijského výboru, nadšením pořadatelů, kteří pořádají závody a také motivací a vzorem našich nejúspěšnějších sportovců, v případě MTB pak bikerů v čele s Katkou Nash a Járou Kulhavým. Pozorně sleduji závody všech kategorií a dětí zvláště. Takhle početné startovní pole, navíc téměř z celé republiky nám totiž generuje řadu cyklistických talentů. Ostatně to je i jeden z důvodů, proč jsme seriál závodů Pražského MTB poháru zakládali. V každé dětské kategorii je hned několik dětí velmi šikovných a sportovně nadaných už ve velmi útlém věku. Je samozřejmé, že je naším zájmem a zájmem reprezentace sledovat vývoj těchto dětí a případně pomoci podpořit a usměrnit rozvoj jejich talentu“ říká ředitel Pražského MTB poháru a reprezentační trenér, Viktor Zapletal.

IMG_3388