Co se vaří na dráhovém mistrovství Evropy aneb kuchařka Martina Jarouše

Martin Jarouš již tři roky působí v reprezentačním týmu horských kol, kde se dokonale stará o „žaludky“ českých závodníků v průběhu vrcholných akcí.

Nyní si Martinovu kuchařku vyzkouší i dráhaři. Viktor Zapletal, reprezentační trenér MTB, nám k tomu řekl: „Rozšířili jsme působení Marťase i na dráhovou Duklu, která se ve švýcarském Grenchenu připravuje na ME, které začne ve středu. 
Víme, že hodně lidí zajímá, co se vaří v nároďáku, tak sledujte Martinovu, tentokrat drahovou kuchařku z ME na dráze a zafanděte našim závodníkům 🙂 „

Představujeme Martinovu kuchařku z prvních dvou dnů dráhového ME v Grenchenu:
1. den, pondělí: krůtí maso na tandori koření a pečené brambory se sušeným rajčetem a cibulkou.
RECEPT:
Krůtí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a naložíme do tandori koření společně s olivovým olejem. V zapékacím hrnci si orestujte cibulku, přidejte mix paprik a sušená rajčátka. Dále přidejte lehce předvařené brambory ve slupce a krůtí maso. Vše promíchejte a dejte do trouby péci. Ke konci posypte parmezánem.
Zakysaná smetana se solí , pepřem a česnekem jako studený dip! Doporučuji.
No a sladké na konec…..
Kakaový puding s nutelou.
V mléce si rozdělejte kvalitní kakaový puding, přidejte špetku soli, cukr nebo med a vařte. Odstavte a přidejte trochu smetany a originál nutelu, pořádně promíchat a nechat vychladit.
Kluci říkali že hodně dobrý…..

brambory tandori

2. den, úterý: tortily s kuskusem a salsou verde. Potom si dáme polévku z mladého hrášku a nakonec piškotový dort s vanilkou a limetkou.
Recept:
Zapečené tortilly s kuskusem a salsou verde
Kuřecí maso nakrájime, osolíme a naložíme do olivového oleje společně s kurkumou. Kus kus zalijte horkým vývarem a nechte odstát, po vychlazení přidejte na kostičky pokrájenmou cuketu a červenou papriku. Upečeme si naložené kuřecí maso a můžeme začít plnit tortilly. Na konec vše zapečeme.
Salsa verde
Drcené rajčata, najemno nakrájená červená cibule, česnek, máta, sůl, pepř, med
Hrášková polévka
Na másle osmažíme cibulku společne s drceným kmínem (kapka bílého vína neuškodí) a přidáme hrášek, vše společně zarestujeme a zalijeme studenou vodu. Až je hrášek měkký, přidáme smetanu a vše rozmixujeme. Dochutíme česnekovou pastou, solí, pepřem a studeným máslem.
Piškotový dort
Základem je dobře vychucená zakysaná smetana,do které přidáme jemný cukr špetku soli, zrníčka z vanilkového lusku, limetovou šťávu a lehce skořice. Poté už jen vrstvíme do nádoby v pořadí piškoty, banány, meruňky, zakysaná smetana……
No a co bude zítra?…….. sám nevím 🙂

tortily